Zoek de verschillen

Onderstaande artikel komt uit december 2017. Zou net zo goed van vandaag kunnen zijn. Met dat verschil dat er totaal anders op wordt gereageerd door politiek en media. De politiek die er ook nog eens voor gezorgd heeft dat na 2017 nog steeds capaciteit in de zorg is wegbezuinigd. Ik kan het niet meer volgen!

https://nos.nl/artikel/2152577-ziekenhuizen-vol-door-griepepidemie.html

Aangepast

Verschillende ziekenhuizen in Nederland hebben een opnamestop afgekondigd. Er zijn veel – vaak wat oudere – patiënten met griepklachten die voor een overvol ziekenhuis zorgen. Er is geen plaats meer.

Opnamestops zijn onder meer afgekondigd in Brabant (Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch en het Bernhoven in Uden).

Uitwijken naar andere ziekenhuizen

Er wordt veel geschoven met patiënten. Het Westfriesgasthuis in Hoorn zit ook overvol en moest zelfs patiënten naar Friesland sturen. Voorzitter Arno Timmermans zei in het NOS Radio 1 Journaal dat niet iedereen meer kan worden geholpen door het Westfriesgasthuis. “Er zijn veel patiënten die naar ons toe komen. Nou worden mensen met een griepje niet meteen opgenomen. Maar door een griep kunnen kwetsbare ouderen ernstig ziek worden.”

“Onze medewerkers zijn ook getroffen door de griep. Doordat ook onze eigen medewerkers ziek zijn, is de capaciteit minder dan we zouden willen. Dat kan problemen geven.” In het Jeroen Bosch-ziekenhuis hebben ook veel medewerkers last van de griep.

Doordat onze eigen medewerkers ook ziek zijn, is de capaciteit minder dan we zouden willen.

Arno Timmermans, voorzitter Westfriesgasthuis

Ook in het Albert Schweitzer-ziekenhuis in Dordrecht is het druk. Het ziekenhuis moest de laatste dagen patiënten doorsturen naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.

RTV Rijnmond sprak met het afdelingshoofd Spoedeisende Hulp van het Albert Schweitzer. “Het hoort bij de tijd van het jaar, maar het is nu echt extreem druk”, zegt Ton Bok.

Het probleem doet zich ook voor bij het Waterland-ziekenhuis in Purmerend. Dat heeft nog wel bedden, maar stelde afgelopen weken al opnamestops in vanwege de vele griepgevallen.

In de regio Utrecht valt het mee voor de ziekenhuizen. RTV Utrecht meldt dat geen van de regionale ziekenhuizen tot een opnamestop is overgegaan. Het Sint Antonius in Nieuwegein heeft voor deze tijd van het jaar extra voorzieningen geregeld.

Patiënten met griep zorgen voor overvolle ziekenhuizen.