Zeg Maar Nee, Dan Krijg Je Er 2!

Wellicht kent u de reclame uit de jaren 80 nog waarin een jongetje eerst Nee zegt om vervolgens 2 koekjes te krijgen. Zijn reactie “Zeg Maar Nee, Dan Krijg Je Er 2, Toevallig!” werd een veel gebruikte kreet. Wellicht is deze blijven hangen bij de leden van ons Kabinet.

Van alle kanten werd “NEE!” gezegd en geroepen tegen de Corona Spoedwet. De voorgenomen Spoedwet is nog is onderhanden genomen en wordt nu mogelijk op 10 juli stilletjes door het kabinet in werking gezet. In de media verschenen al een aantal berichten dat in de aangepaste wet een aantal pijnpunten zijn verdwenen, zoals het zonder gerechtelijk bevel binnen kunnen treden van woningen door de politie en de opname van de app, waarbij gebruik wordt gemaakt van telefoongegevens. Dit laatste stuitte bij de Privacy Waakhond op verzet.

Nu zal je zeggen “Mooi, dat is dan geregeld!”. Maar dat is niet zo. Want eigenlijk dient de wet er helemaal niet te komen, omdat mensen in hun vrijheid beperkt blijven en nog steeds inbreuk wordt gemaakt op onze burgerrechten. Daarbij komt dat de wet er voor het bestrijden van het “killervirus Corona” moet komen, maar er is helemaal geen sprake van een “Killervirus”, maar van een virus vergelijkbaar met een ernstige griep zoals we die in het griepseizoen 2017 – 2018 hebben meegemaakt.

Maar zelfs wanneer je dat laatste even vergeet, dan nog word je voor het lapje gehouden.

Het gebruik van de zendmastgegevens komt niet in de Spoedwet, maar daar maken ze gewoon even een apart Spoedwetje voor. Dus dat is nummer 2!

En kan krijg je ook nog nummer 3. Geen Spoedwet, maar het door de politie binnendringen van woningen blijft mogelijk door deze in de plaatselijke noodverordeningen op te laten nemen.

Mijn oma zou gezegd hebben: “Ze bekukelt oe de ogen!” dat is in het dialect een heel net bewoording voor ”Je wordt gewoon bedonderd!”

Bron: Nederlands Dagblad