Ook Politie en Burgemeester hebben moeite met 1,5 meter!

De meeste burgers weten het al lang. De 1,5 meter afstand houden is niet werkbaar en ook niet nodig. Onze president, ministers en burgemeester blijven het dogma toch steeds herhalen. Onze politie wordt door hen ingezet om de 1,5 meter te handhaven en zo nodig te beboeten als men zich er niet aan houdt.

In de praktijk zien we echter dat dat iedereen moeite heeft met het 1,5 afstand houden. Op het internet gaan foto’s de ronde van Rutte die te dicht bij een ander op het terras zit, Van Ranst (de Belgische Jaap van Dissel) die in een groep mensen staat die vlak bij elkaar staan, en meer. Ik ga er vanuit dat deze foto’s correct zijn, ik kan ze echter niet verifiëren.

Ook bij het uitoefenen van hun werk zien we dat de politie vaak ook de 1,5 meter niet kan handhaven. Dat mogen ze vanuit hun beroep ook als dit nodig is.

Echter, op 4 juli heeft de Bredase burgemeester een met pensioen gaande wijkagent met 47 dienstjaren een lintje opgespeld. Verdiend en terecht. Maar ja, dat kan niet zonder de 1,5 metergrens te overschrijden. En ook een groepsfoto met 1,5 meter tussen alle collega’s is natuurlijk niet te doen. De foto is gepost door de politie, als ook door het Oosterhout Nieuws op de site geplaatst. Een verifieerbare overtreding van de zelf opgestelde of te handhaven regels.

Nu kunnen we daar allemaal Oh en Oeh over gaan roepen en vragen om aftreden etc. Maar dat is in mijn ogen zinloos en niet nuttig. Polarisatie is zinloos.

Dit soort NORMALE situaties toont maar eens weer aan dat de 1,5 meter regel niet redelijk en niet reëel is. Het zit in ons systeem om mensen te benaderen, een hand te geven, etc. Dat maakt ons sociaal en het versterkt ook nog eens ons immuunsysteem. Laten we gauw stoppen met de 1,5 meter waanzin en ons gezond verstand weer laten regeren boven de angst!

Bron:

https://www.bndestem.nl/breda/lintje-voor-hans-holierhoek-populaire-wijkagent-in-het-ginneken~a0579bd5/?fbclid=IwAR1glTxgtRAL3a9GFZbKhnHnGjLplFxAAvYj0d6yTmDnEHavKB-ArgFGLIY&referrer=https://l.facebook.com/

https://twitter.com/Politie_Breda/status/1279459637172097024?fbclid=IwAR328TU-85Vu2Nn5V9CEp7QX7odALC-V8U5MFrfGG13T3PK4DuBIJNXDizg