De Vlag Op Zijn Kop?!

Sinds de protesten van de boeren vorig jaar begonnen, zien we dat zij de Nederlandse vlag op de kop hangen. Het gebruik van een omgekeerde vlag is echter niet nieuw. Het stamt uit de tijd van de VOC. In de tijd dat Nederland nog groot was in de scheepvaart, kwam het ook regelmatig voor dat een schip door piraten werd geënterd. De vlag werd dan op de kop gehesen als teken van nood en/of als teken van bezet!

Nederland is in principe een vrij en democratisch land. Ons kabinet lijkt daarin echter het spoor een beetje bijster te zijn en voert allerlei maatregelen door zonder dat de Tweede Kamer daar goed in gekend wordt. Dat is op zich ondemocratisch.

Ook de burgemeesters en veiligheidsregio’s lijken geen probleem te hebben om over burgerrechten heen te stappen door demonstraties te verbieden en met noodverordeningen burgers in hun vrijheden te beperken.

De politie wordt (mis)gebruikt om deze ondemocratische regels te handhaven. De politieleiding zou beter moeten weten en zou hier niet aan mee moeten werken.

De nood is hoog en het de beperkingen zijn nog vaak beperkender dan onder de bezetting. Maar ik blijf toch pleiten voor het van het gebruik van onze Nederlandse vlag op de normale manier. Wij willen laten zien dat wij staan voor een democratisch en vrij Nederland. Onze vlag staat daarvoor!