Vandaag zou de demonstratie voor de vrijheid in Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Maastricht en andere plaatsen plaatsvinden. Helaas zijn alle demonstraties verboden. Jammer, maar wellicht levert het nog wel meer aandacht op op deze manier. Er komt steeds meer discussie over de beperkende maatregelen en die discussie is goed. Steeds meer mensen gaan zien dat we onnodig in onze vrijheden worden aangetast. Onze vlag staat voor vrijheid en daarom gaat de vlag vandaag wel uit.

Halfstok?

Nee, niet halfstok. Dat zou je kunnen doen als teken van teleurstelling dat de demonstraties zijn verboden. Maar halfstok staat eigenlijk voor rouw. En ik ben niet in de rouw. De spoed is voorlopig uitgesteld, er komt steeds meer discussie op gang en steeds meer mensen worden wakker geschud. Dat kan omdat we nog steeds een grote (zij het beperktere) mate van vrijheid hebben. En ik wil de vrijheid vieren en de discussie over de vrijheidsbeperkingen aangaan. Dat doe ik niet vanuit rouw, maar uit vertrouwen.

Vlaggen mag

Vlaggen mag, iedere dag en om elke reden. Nederland kent voor burgers geen vlagvoorschriften. Voor overheidsinstellingen wel. Dit staat op rijksoverheid.nl

Wanneer kan ik de Nederlandse vlag uithangen?

Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de vlag. U mag als burger, bedrijf of organisatie op alle dagen van het jaar de vlag uithangen. Er zijn wel regels voor het vlaggen vanaf Rijksgebouwen. Die staan in de vlaginstructie. Burgers, bedrijven en organisaties kunnen de instructie volgen als richtlijn. Dit is niet verplicht.

Bron:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/grondwet-en-statuut/vraag-en-antwoord/wanneer-kan-ik-de-vlag-uithangen-en-wat-is-de-vlaginstructie

Vlag mee

Vlag mee en laat zien dat je de vrijheid viert en/of de vrijheid terug wilt. Maak zelf de keuze voor volledig vlagen of halfstok. Vlag voor de vrijheid en help de discussie op gang brengen.